Overval blijkt in scene gezet

vrijdag 16 oktober 2009

In het onderzoek naar de gewapende overval op een cafetaria aan de J.P. Santeeweg op 16 november 2008 heeft de politie twee verdachten aangehouden. Het zijn echter geen overvallers, maar een medewerker van de cafetaria en een kameraad van hem. Ze zijn vorige week aangehouden en hebben een bekentenis afgelegd. Samen hebben ze de overval in sc ne gezet en de buit verdeeld.
Op de bewuste zondagavond, even voor elf uur s avonds, kreeg de politie een melding van een gewapende overval op de cafetaria. Een 22-jarige medewerker meldde dat hij door een onbekende man met een bivakmuts was overvallen. Hij was bedreigd met een mes en moest de dagopbrengst afgeven. Nadat hij het geld, ruim 1300 Euro, had afgegeven, was de dader er vandoor gegaan op een motor. De politie heeft direct een onderzoekteam op de zaak gezet en alle beschikbare informatie onderzocht. Toen er uiteindelijk, enkele maanden verder, geen aanknopingspunten meer waren om te onderzoeken, en er nog geen verdachten in beeld waren, is het onderzoek een tijdje stilgelegd. Tot enkele weken geleden, toen er informatie bij de politie terecht kwam dat de overvallen medewerker de overval met een vriend in sc ne zou hebben gezet. Het onderzoek is heropend en leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de 22-jarige medewerker en zijn 20-jarige vriend. Beide verdachten wonen in Groningen. Na diverse verhoren hebben beide een bekennende en op elkaar aansluitende verklaring afgelegd. De opbrengst hebben ze samen verdeeld. De politie, die veel tijd in dit onderzoek heeft gestoken, heeft een dossier opgemaakt en dit gaat naar het Openbaar Ministerie. Bovendien heeft deze overval in Nietap tot veel onrust geleid, nog een reden voor extra inzet van de politie. Met de aanhoudingen en het afgeronde dossier is het onderzoek afgerond.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tolbert | 112 alarmeringen Tolbert | Goedkoop Tanken in Tolbert | Supermarkten in Tolbert | Weerbericht Tolbert