Agenten bedreigd met kettingzaag

zondag 2 juli 2017

Groningen - De politie heeft op zaterdag 1 juli een 43-jarige man aangehouden op de Jan Bulthuisstraat nadat hij agenten had bedreigd met een kettingzaag.

Agenten werden rond 20:00 uur naar de Jan Bulthuisstraat gestuurd omdat er een man met een kettingzaag op straat zou lopen. Hij zou volgens de melder door dolle heen zijn.

Toen de agenten ter plaatse kwamen en in gesprek wilden gaan wat er precies aan de hand was kwam de man uit de achtertuin aan lopen. Hij pakte een kettingzaag en startte deze en nam een dreigende houding aan en kwam op snel op de agenten inlopen met de kettingzaag in zijn handen. Hierop moesten de agenten zich terugtrekken en hebben met gebruik van pepperspray geprobeerd om de man onder controle te krijgen en aan te kunnen houden. Uiteindelijk stopte de verdachte en legde de kettingzaag weg. Hierna is hij aangehouden voor bedreigen en poging tot zware mishandeling dan wel poging tot doodslag en ingesloten in het cellencomplex. De beide agenten deden aangifte tegen de 43-jarige man uit Groningen.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren wordt de dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tolbert | 112 alarmeringen Tolbert | Goedkoop Tanken in Tolbert | Supermarkten in Tolbert | Weerbericht Tolbert