Tolbert | straatinfo

diefstal politie meldingen

Politie onderzoekt plofkraak

diefstal

Tolbert - De politie doet onderzoek naar een plofkraak aan de Oldebertweg in Tolbert. Het incident vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag.

De Meldkamer Noord-Nederland kreeg maandagnacht rond 2.45 uur meldingen van omwonenden dat er een knal was geweest bij een pinautomaat. Bij aankomst van de politie bleek dat er een plofkraak had plaatsgevonden. De automaat was zwaar beschadigd geraakt. Van verdachten was op dat moment geen spoor meer. Het is nog onduidelijk of er iets buit is gemaakt. Het gaat om een automaat die in een losstaand gebouwtje is geplaatst.

Onderzoek

Toen de eerste agenten arriveerden aan de Oldebertweg troffen ze een grote ravage aan. Omdat niet bekend was hoe de plofkraak had plaatsgevonden, werd de hulp ingeroepen van specialisten van het Team Explosieven Verkenning (TEV). Ter ondersteuning kwam ook de brandweer ter plaatse. Uit voorzorg zijn een aantal bewoners in de directe omgeving van de pinautomaat gewekt en tijdelijk uit hun woning gehaald. De straat is enige tijd afgezet geweest.

Getuigen gezocht

De recherche is inmiddels een onderzoek gestart naar de dader(s) van deze plofkraak. Ook is gestart met een buurtonderzoek. Het onderzoeksteam komt graag in contact met getuigen. Heeft u afgelopen nacht iets verdachts gezien in de omgeving van Oldebertweg dan hoort de politie dat graag. Dat kan om een of meerdere personen gaan en om diverse soorten voertuigen bij u in de buurt. Ook als u de afgelopen periode verdachten personen bij de geldautomaat hebt gezien, kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via ons meldformulier. Als uw liever anoniem blijft, kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Soortgelijke berichten

Plofkraak
Bilthoven

Politie onderzoekt plofkraak pinautomaat
Groningen

Politie onderzoekt plofkraak Barendrecht
Barendrecht

Recherche onderzoekt plofkraak
Vleuten

Recherche onderzoekt plofkraak
Mijdrecht

Politie onderzoekt plofkraak
Apeldoorn

Getuigenoproep plofkraak
Vinkeveen

Plofkraak geldautomaat
Beverwijk

Poging plofkraak
Kampen

Plofkraak geldautomaat
Eindhoven

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio