Dakloze man aangehouden voor diefstal uit woning

zondag 17 april 2016

Leek - De politie heeft zaterdagmiddag op de Waezenburglaan een 36-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor diefstal uit een woning.

Een 43-jarige vrouw was bezig met het uitlaten van haar hondje. Zij had de voordeur van haar woning aan de Waezenburglaan niet helemaal in het slot gedaan. Toen zij bij haar woning terugkwam, zag zij de dakloze man staan. De vrouw had direct het gevoel dat iets niet pluis was. Na een check in de hal van haar woning zag ze dat haar portemonnee uit haar tas was gestolen. Ze zette de achtervolging in.

Bij de Lindensteinlaan zag de vrouw de verdachte staan. Toen zij hem aansprak, gooide de 36-jarige de portemonnee naar haar toe. Hierop ging de man er vandoor. Gewaarschuwde politieagenten konden de dakloze korte tijd later in een tuin aan de Waezenburglaan opsporen en inrekenen. De verdachte bleek nog in het bezit te zijn van een muntje en een bonnetje, die in haar portemonnee hadden gezeten.

De 36-jarige werd in een cel ingesloten. De vrouw heeft al aangifte van de diefstal gedaan. De man wordt vandaag gehoord.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tolbert | 112 alarmeringen Tolbert | Goedkoop Tanken in Tolbert | Supermarkten in Tolbert | Weerbericht Tolbert